Welkom!
Veteranen Belangen Vereniging Nederland 50+ Renners

Voor Vragen
Gerrit Oosterveld


NIEUWSBERICHT: 2017-01-13

Onderstaande tekst is opgelezen namens onze vereniging  tijdens de herdenkingsplechtigheid van oud-voorzitter Henk Vink.


Hallo Herman, met Henk, uit Rotjeknor….

De bestuursleden van de Veteranen Belangen Vereniging Nederland 50+ renners gaan deze woorden missen. Dat waren altijd  de eerste woorden van een telefonisch gesprek met Henk.

Henk heeft zich acht jaar lang 100% ingezet voor de Veteranen Belangen Vereniging Nederland.

Henk was altijd op zoek naar erkenning voor de vereniging, met name bij de KNWU. Hij bracht de vereniging onder de aandacht bij de KNWU, zocht naar samenwerking en ging confrontaties en discussies niet uit de weg om zijn vereniging te promoten.

In het begin van zijn voorzitterschap deed hij ook met veel passie de productie van het clubblad, de Fakkel.

Hij professionaliseerde de vereniging. Henk zorgde ervoor dat de vereniging een officiële registratie kreeg bij de KvK. Onder zijn leiding groeide de vereniging uit tot een record aantal van 290 leden.

Henk schroomde niet om leden aan te spreken op hun verantwoordelijkheid als er weer eens gezeur over een uitslag was of een conflict tussen twee renners. Altijd weer was hij begripvol en vond hij het compromis. Hij sprak dan de renners aan op hun verantwoordelijkheid om onze mooie wielersport op een positieve manier te promoten, daar hoorde gezeur en geruzie over een uitslag of wat dan ook niet bij. En meestal stonden de neuzen dan weer dezelfde kant op, dat was de kracht van Henk.

Hij had veiligheid hoog in het vaandel staan. Als je met een fiets aan de start stond die niet in orde was dan werd er niet gestart. PUNT!

Henk was een man die wist wat hij wilde. Hij hield van duidelijke afspraken en werd een bestuurlijk  wielerman in hart en nieren. Als bestuur konden we op Henk aan. Op het laatste moment werden altijd nog even de stukken doorgenomen voor een vergadering. Het ging vaak gepaard met een “droge’ mop tussendoor. Want daar was Henk niet vies van.

Als wielrenner deed Henk altijd goed zijn best. Hij gaf er niet om als hij eens gelost werd. Henk bemoeide zich met veel, behalve met de eindsprint. Helaas kon hij zijn eigen eindsprint ook niet regisseren.

 Toen Henk besloot zijn functie als voorzitter neer te leggen wilde hij de vereniging goed achterlaten. Hij wilde zelf zijn opvolger vinden, en vond die ook. Het gaf hem een opgelucht en gerust gevoel. De nieuwe voorzitter heeft de intentie om op de door Henk ingeslagen weg verder te gaan en de gedachtegang van Henk te volgen om zo een bloeiende vereniging te behouden.

Henk kreeg meer vrije tijd. Het is hem helaas niet gegund om daar van te kunnen genieten.

Henk we gaan je in vele opzichten missen in het wielerwereldje!


NIEUWSBERICHT: 2017-01-07
Geachte leden,                                                                                                                          07-01-2017

 

Helaas moet ik jullie een zeer trieste mededeling doen.

Ons bereikte vandaag het bericht dat onze oud voorzitter Henk Vink is overleden. Henk heeft een ernstig ongeluk gehad. Enkele dagen geleden was hij onderweg op zijn fiets van of naar zijn werk en botste frontaal op een scooter in Berkel en Rodenrijs. Henk raakte buiten bewustzijn. Hij brak zijn nek en heeft ook een tijdje geen hartslag gehad. Na reanimatie kreeg hij weer hartslag en is naar het ziekenhuis gebracht. Helaas is Henk vannacht aan de gevolgen van het ongeluk overleden.

Het bestuur betreurt dit ten zeerste. Ons medeleven en condoleance gaat uit naar zijn vrouw, familie en vrienden.

Namens het bestuur,Henk Ceelen


NIEUWSBERICHT: 2016-12-05
H.H. Renners,

Vanaf nu is het weer mogelijk om de contributie voor het nieuwe seizoen 2017 te voldoen.

De contributie bedraagt nog steeds € 40,= en kan worden overgemaakt naar NL40 RABO 0364 1995 12 t.n.v. VBVN.

Als je geen rugnummer in je eigen leeftijd categorie wilt en dus bij een jongere categorie wilt rijden, geef dit dan bij je betaling duidelijk aan. Vergeet ook niet om je transpondernummer door te geven, ook bij de KNWU omdat de organisatoren deze informatie daar dan vandaan kunnen halen.
Als de contributie voor februari 2017 binnen is krijg je een vast rugnummer voor 2017 met je eigen naam erop.

Met vriendelijke groeten,
Herman de Jong
M: 06 537 111 07

NIEUWSBERICHT: 2016-11-14
FORZA organiseert fietsvakanties op Mallorca   www.forzacyclingmallorca.nl
Onze leden Joop Ribbers (60+) en Fred Dieperink (50+) gaan fietsreizen organiseren op Mallorca.

Groenlo/Haaksbergen-Het mes snijdt aan meerdere kanten. Niet alleen kunnen wedstrijdrijders hun hart ophalen in een 
doorgaans rustige periode van het seizoen,maar ook kunnen recreatieve toerfiets(t)ers eens nader kennismaken met het 
fietsen op Mallorca. Joop Ribbers uit Groenlo en Freddie Dieperink uit Haaksbergen hebben de handen ineen geslagen
en zijn begonnen met het organiseren van fietsreizen naar Mallorca onder de naam Forza Cycling Mallorca.
Ons doel is dan ook eenvoudig. Het organiseren van fietsreizen op Mallorca voor racefiets(t)ers die willen trainen of 
gewoon lekker willen fietsen.Toeters en bellen hebben we niet in ons aanbod. Onze doelgroep? De sportievere 
racefiets(t)ers die in de voorbereiding van het seizoen zitten, van een specifiek evenement of die willen genieten op het 
fantastische fietseiland Mallorca.
Onze belangrijkste kenmerken zijn :

.  We zijn geen proffietsers maar houden van doorrijden.Op verschillende niveaus fietsen is mogelijk.
.  We houden van een bakkie koffie onderweg, een pastaatje eten we na de rit.
.  We fietsen elke dag tenzij de weersomstandigheden dat niet toelaten.
.  Wij garanderen de beste prijs-/kwaliteitverhouding van onze partners (hotels en fietsverhuur)

NIEUWSBERICHT: 2016-11-14

Het afscheid van Henk en we verwelkomen de nieuwe Henk als voorzitter 

De jaarvergadering van onze vereniging in Meerkerk is vlotjes verlopen. De penningmeester had de cijfers weer goed op orde en de voorzitter loodste ons allen weer netjes door de vergadering heen. De eerste drie van de drie jaarklassementen werden gehuldigd en in de bloemetjes gezet. We hebben dit afgelopen jaar voor het eerst in onze geschiedenis van de vereniging een peloton 60 + tot 68 jaar en een peloton 68 + apart laten rijden met aparte uitslagen en klassementen. Dit leverde wat discussie op en verbeterpunten werden aangedragen. Het bestuur gaat hiermee aan de slag. Verder werden de eerste drie van de drie jaarklassementen gehuldigd en in de bloemetjes gezet. Op nog twee punten na was over de overige punten van de vergadering niet echt iets noemenswaardig te vertellen, deze kunt u weer terugvinden in de notulen. 

Deze twee puntjes willen we er zeker nog uitlichten:

Henk Vink loodste ons, zoals gezegd, prima door de jaarvergadering heen. Maar dit was tevens ook de laatste keer dat Henk dit deed. Na acht jaar als voorzitter in ons bestuur te hebben gezeten vond hij het tijd om het stokje over te dragen. Henk werd in de bloemetjes gezet en het bestuur en de vergadering bedankte hem hartelijk voor de acht fijne jaren dat Henk onze leider was. We blijven Henk natuurlijk tegenkomen in de koersen. Hij heeft nu meer tijd en dat zal zijn prestatie ’s in de koers ten goede komen. Henk nogmaals onze dank!

Met het afscheid van de ene Henk wandelde een andere Henk het bestuur binnen. Henk Ceelen voelde zich na een telefoontje van het bestuur geroepen om zich kandidaat te stellen voor de opengevallen plek binnen het bestuur. Tijdens de vergadering kreeg Henk de ruimte om zich voor te stellen. Het bleek dat Henk al heel wat bestuurservaringen had opgedaan in de loop der jaren. De 52 jarige inwoner van Ouderkerk aan den IJssel vertelde dat hij er zin in had om het bestuur te versterken en zo zijn steentje bij te dragen aan een nog steeds bloeiende vereniging. Tijdens het puntje bestuursverkiezing werd Henk Ceelen als kandidaat bestuurslid door het bestuur naar voren geschoven. Met algehele goedkeuring en applaus van de vergadering werd Henk als nieuw bestuurslid gekozen. Het bestuur heeft besloten dat Henk de nieuwe voorzitter is. Wij wensen het vernieuwde bestuur een mooie toekomst!

 

Een speciaal woord van dank gaat uit naar onze hoofdsponsor Gerrit Plieger Wielersport.

 Top 15
2017 50PLUS
Nog even geduld...
Top 15
2017 60PLUS
Nog even geduld...
Top 15
2017 68PLUS
Nog even geduld...

Kijk ook eens bij onze sponsor(s)


Buienradar


Eeuwige roem
2016 50PLUS

50PLUS
1eOudshoorn,John697
2eBosman,Jeroen628
3eLambregts,Marcel542


Eeuwige roem
2016 60PLUS

60PLUS
1eBlomberg,Arie787
2eHus ,Willem701
3eBavel van ,Hans648


Eeuwige roem
2016 68PLUS

68PLUS
1eGruteke,Piet783
2eKoetsveld van,Willem700
3eVingerling,Aad581


Links

FaceBook Wij zijn ook op
FaceBook